3x armbandje van strijkkralen voor koningsdag

Vandaag zijn we bezig geweest met strijkkralen, maar een beetje anders dan anders. We hebben 3 verschillende soorten armbandjes gemaakt in de kleuren oranje, rood, wit en blauw. Volgende week als het koningsdag is en de dag daarna bij de koningsspelen doen we de armbandjes om.

Je kunt deze armbandjes natuurlijk ook met andere kleuren maken, het is maar net wat jij mooi vindt.

Wat heb je nodig?

Armbandje 1

We beginnen bij armbandje 1. Dit armbandje lijkt zo op het eerste gezicht niet gemaakt van strijkkralen, maar het zijn toch echt strijkkralen. We hebben de strijkkralen namelijk gesmolten in de oven.

Hoe smelt je de strijkkralen in de over?

Leg de strijkkralen met de opening naar boven op een vel papier in een ovenschaal. Verwarm de oven ondertussen voor op zo’n 200 graden. Leg de strijkkralen niet te dicht bij elkaar, anders gaan ze aan elkaar vast plakken.

Doe de ovenschaal met strijkkralen nu ongeveer 5 minuten in de oven. Haal daarna de ovenschaal uit de oven (laat je vader of moeder je even helpen) en laat de strijkkralen goed afkoelen

Als de strijkkralen goed zijn afgekoeld rijg je ze op het ronde elastiek. Je kunt dit in een bepaalde volgorde doen, bijvoorbeeld oranje, rood, wit en dan blauw. Of gewoon willekeurig. Het is maar net wat jij het mooist vindt.

Heb je jouw ronde elastiek genoeg gevuld met gesmolten strijkkralen, maak je armbandje dan af door een knoop in het ronde elastiek te maken. Wij hebben beide uiteinden samen bij elkaar gepakt en daar een knoop in gemaakt.

Armbandje 2

Voor armbandje 2 heb je een grondplaat nodig van 15 cm. Op de grondplaat maak je een brede strook van strijkkralen in de kleuren oranje, rood, wit en blauw.

We hadden de strook achteraf wel iets langer kunnen maken zodat de armband iets meer aansluit. Is je brede strook lang genoeg, vraag dan je vader of moeder om deze te strijken.

Zet voordat de armband gestreken wordt een longdrink glas neer. Deze heb je nodig om de armband rond te maken.

Het is belangrijk om de pas gestreken strijkkralen direct om het longdrink glas gebogen worden zodat de strijkkralen in een boogvorm blijven staan. Denk wel om de vingers.

Houd de strijkkralen daarna nog even vast zoals de afbeelding hierboven. Als je strijkkralen zijn afgekoeld en in de boogvorm blijven staan kun je de uiteinden aan elkaar vast maken met ronde elastiek.

Armbandje 3

Ook bij armbandje 3 heb je een grondplaat nodig, Je kunt het beste een ronde of zeshoekige grondplaat gebruiken omdat je dan makkelijker bloemetjes van de strijkkralen kunt maken, zoals op de afbeelding hieronder.

Als de strijkkraal bloemetjes zijn gestreken (vraag dit even aan je vader of moeder) kun je ze aan elkaar gaan rijgen. Je rijgt steeds door dezelfde kleur kraal. Wij hebben voor de oranje strijkkralen gekozen (zie het plaatje hieronder). Mocht het draadje niet goed door het gaatje passen, gebruik dan een sateprikker om het gaatje wat groter te maken.

Yeah! de 3 armbandjes zijn klaar ?.

Welke van de 3 vind jij het mooist?

Wil je deze blogpost nog eens teruglezen? Bewaar de afbeelding hieronder dan op pinterest.

Deze blogpost bevat affiliate links

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *