Verkleden als dierenarts

Vandaag is de kinderboekenweek begonnen (deze duurt tot 17 oktober) met als thema: worden wat jij wil. School besteed natuurlijk ook aandacht aan de kinderboekenweek en heeft bedacht dat alle kinderen verkleed naar school mogen komen met als thema beroepen (worden wat jij wil).

BoekenBoeken

Super leuk, maar ook een klein beetje lastig. Fenna wil het liefst als prinses of ballerina, maar we hebben ook nog de optie als collega van heit (papa) aangezien we hier een mooie overal en helm hebben liggen (in Fenna haar maat) van het werk van heit. Ballerinakleding en prinsessenjurken hebben we hier in overvloed. Dus dat komt helemaal goed, alleen nog even kiezen.

Yinthe heeft bedacht dat ze als dierenarts wil. Dat vond ik iets lastiger. Hoe ga je verkleed als dierenarts en waar haal ik (niet al te duur) dierenarts verkleedkleren vandaan?

Die dierenarts verkleedkleren kon ik niet (betaalbaar) vinden. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan. Niet met naald en draad, maar met (gewone) stiften. Het is waarschijnlijk toch maar voor 1 keer.

Wat heb je nodig

een wit t-shirt of longsleeves shirt, zwarte stift, gekleurde stiften, potlood, wit papier, een plaat waar je het t-shirt over kan spannen zodat deze strak ligt.

Ik heb bedacht dat ik een wit longsleeves shirt ga omtoveren tot dierenarts jas. Gewoon door er op te tekenen en dit in te kleuren. Eerst heb ik op wit papier een schets gemaakt om deze vervolgens na te tekenen op het witte shirt.

Hieronder kun je het resultaat in stappen zien.

Benodigdheden
schets dierenarts jas op wit papier
t-shirt strak trekken door over een plaat te trekken. Dit tekent ook makkelijker en drukt niet door.

met potlood de grote lijnen op het t-shirt schetsen
schets is klaar (bijna niet te zien)
met zwarte stift de definitieve jas tekenen
klaar om in te kleuren
met gekleurde stift de dierenarts jas inkleuren
de dierenarts jas is klaar om gepast te worden.
Het resultaat ?

De dierenarts jas is goed gelukt (al zeg ik het zelf). Eerst even wat schetsen op wit papier. En vervolgens met potlood natekenen op het witte shirt. Vervolgens met zwarte stift de definitieve lijnen maken en inkleuren met stift.

Allemaal met gewone stift. Ik had geen tijd meer om textielstiften te kopen. Een leuke en low budget manier om verkleedkleren te maken.

Bewaren voor later ?

Op samen knutselen maken we gebruik van affiliate links. Dit betekent dat als jij iets via zo’n affiliate link koopt, wij daar een kleine commissie over ontvangen (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.comHEMA en Hobby max.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *