Lampion van melkpak en bakpapier

Het is bijna 11 november en bij 11 november horen natuurlijk zelfgemaakte lampionnen. Vorig jaar hebben we ook een lampion van een melkpak gemaakt. Hier kun je die lampion terugvinden. En ook dit jaar gebruiken we een melkpak als basis voor onze lampion.

SpeelgoedSpeelgoed

Deze keer wordt het geen huisje, maar kun je de lampion na Sint Maarten nog wel gebruiken als theelichthouder (wel met een led theelichtje, niet met een echte kaars).

Wat heb je nodig.

Melkpak, stanleymes, potlood, bakpapier, liniaal, stiften, lijm, ijzerdraadje of touw, dik zwart papier en plakband.

Hierboven zie je het stappenplan om de lampion te maken.

Je snijdt eerst de bovenkant van het melkpak. Vervolgens snij je uit elke kant een rechthoekig vlak. Meet vervolgens hoe groot je bakpapier moet worden (deze plak je over het uitgesneden vlak, dus op de buitenkant).

Teken met stiften op je bakpapier. Wij hebbe cirkels/rondjes getekend, Maar je kan natuurlijk tekenen wat je wilt.

Plak vervolgens het bakpapier over de open vlakken op het melkpak. Even de randen van het melkpak insmeren met lijm en daar het bakpapier opplakken. Eventueel knijpers gebruiken om het goed vast te laten plakken en te laten drogen.

Meet hoe groot je zwarte rand moet zijn. Wij hebben eerst het vlak van het melkpak gemeten en daarna daar een vlak uitgesneden.

Plak de zwarte kaders over het bakpapier.

We hebben de zwarte kaders nog beter vastgemaakt met plakband. Zo is de lampion net wat steviger.

Maak aan 2 kanten gaatjes bovenin de lampion zodat je het ijzerdraadjes (of touwtje) vast kan maken aan de lampion.

Je lampion is klaar ?. Na zit Sint Maarten kun je de lampion een mooi plekje in huis geven en er een groot led theelicht in doen. Staat super gezellig.

Fijne Sint Maarten!

Bewaren voor later ?

Op samen knutselen maken we gebruik van affiliate links. Dit betekent dat als jij iets via zo’n affiliate link koopt, wij daar een kleine commissie over ontvangen (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.comHEMA en Hobby max.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *