Pompoen uitsnijden

In het voorjaar hebben we pompoen zaadjes in onze groentetuin gezaaid. Een paar weken geleden hebben we ze geoogst (uit de groentetuin gehaald). Met pompoen kun je verschillende dingen doen, wij kozen ervoor om er eentje uit te snijden, maar dan niet een eng gezicht voor Halloween, maar een vrolijk gezicht.

Hobbymax.nl

We hebben nog nooit eerder een pompoen uitgesneden, dus het was even onderzoeken hoe we dit het beste konden doen. We hebben met plaatjes een stappenplan gemaakt en leggen het graag stap voor stap aan je uit. Hieronder vind je eerst het stappenplan in foto’s.

Eerst hebben we de pompoen goed schoon gemaakt. Vervolgens hebben we met zwarte stift het gezicht op de pompoen getekend. Met een scherp aardappelschilmesje (laat dit een volwassene doen) hebben we eerst de bovenkant van de pompoen afgesneden.

Let op, de pompoen kan van binnen een beetje stinken (Fenna vond het heel vies ruiken ?).

Als je de bovenkant van de pompoen hebt verwijdert (wel bewaren want deze plaats je weer terug als je klaar bent), haal je het vruchtvlees en de pitten eruit. De pitten kun je bewaren om in het voorjaar weer in de grond te stoppen en nieuwe pompoenen te laten groeien.

Het leeg maken van de pompoen kun je het beste doen met een (thee)lepel, schraap deze langs de binnenkant van de pompoen. Ook hebben we (Yinthe en Rinske, Fenna was afgehaakt door de geur) plastic handschoentjes aangedaan om het vruchtvlees en de zaadjes met de hand eruit gehaald.

Als de pompoen goed leeg is dep je de binnenkant droog met keukenrol.

Vervolgens snij je met het mesje de ogen, neus en de mond eruit. Krijg je deze er niet uit ondanks dat ze los gesneden zijn, druk ze dan van binnenuit naar buiten.

Is alles uitgesneden doe dan een led kaars in de pompoen.

Klaar is je vrolijke uitgesneden pompoen hoofd.

Bewaren voor later ?

Op samen knutselen maken we gebruik van affiliate links. Dit betekent dat als jij iets via zo’n affiliate link koopt, wij daar een kleine commissie over ontvangen (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.comHEMA en Hobby max.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *