Sneeuwpop van papier

Het liefst maken we een sneeuwpop buiten in de sneeuw, maar waar blijft die sneeuw? Daarom maar dit leuke alternatief. Een sneeuwpop van papier, natuurlijk met sjaal, takken als armen, een wortel neus, ogen, een mond en knopen. Knip en plak je mee?

Sale / Solden 2022
Sale / Solden 2022

Voor deze sneeuwpop heb je 3 cirkels in verschillende formaten nodig. De cirkels kun je hier downloaden en daarna printen.

De randen van de cirkels kleur je blauw. Wij hebben dit met wasco gedaan en met 2 verschillende tinten blauw zodat je het een beetje door elkaar kunt vegen, dat geeft een mooi effect.

Vervolgens knip je de cirkels uit.

Je plakt ze op elkaar, maar niet heel strak. Een beetje lijm in het midden is voldoende. De grootste cirkel komt onderop, dan de middelste cirkel en bovenop de kleinste cirkel.

Vervolgens knip je een strookje rood papier. Deze knip je in 2 stukken, een langer stuk en een korter stuk. De uiteinden plak je onder de kleinste cirkel, zodat de rode strook een sjaal wordt. Extra leuk: knip de uiteinde van de sjaal in zo lijkt het alsof de sjaal sliertjes heeft.

Knip een dun strookje van het bruine papier af. Knip deze ook in 2 stuken en maak takjes van deze bruine strookjes (gewoon niet te netjes knippen, dan lijken het net takken). Plak de takken op de middelste cirkel. Laat de uiteinden lekker uit de sneeuwpop steken.

Knip uit het oranje stukje papier een lange driehoek, dit wordt de neus, die op een wortel lijkt.

Teken vervolgens met zwarte stift ogen, een mond (van stipjes, alsof het stenen zijn) en knopen.

Klaar is je gezellig sneeuwpop. Je kunt de sneeuwpop nog op een A4 papiertje plakken, of gewoon zo laten.

Hier zetten we de benodigdheden nog even op een rijtje

Hieronder kun je in een sneltrein vaart zien hoe je de sneeuwpop maakt.

Bekijk hier nog meer leuke sneeuwpop knutsels.

Bewaar later voor pinterest ?

Op samen knutselen maken we gebruik van affiliate links. Dit betekent dat als jij iets via zo’n affiliate link koopt, wij daar een kleine commissie over ontvangen (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.comHEMAcchobby en Hobby max.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *