Auto van kartonnen doos

Deze auto is heel spontaan ontstaan. We hadden zin om iets te maken en deze doos stond nog in de keuken, klaar om richting oud papier te gaan. Maar voorlopig is ie nog even auto en wordt er lekker mee gespeeld

Hobbymax.nl

Eerst gingen we kijken of Fenna en Yinthe in de doos konden zitten en dat paste ?. Toen gingen we bedenken hoe we wilden dat de auto eruit zou komen te zien.

Een soort en met van cabrio model met een raam voor en achter. We hadden nog papier borden liggen 4 daarvan werden wielen en de vijfde een stuur. We bevestigden de wielen en het stuur met splitpennen zodat ze ook echt kunnen draaien.

De materialen die wij hebben gebruikt zijn een grote kartonnen doos, een stanley mes, schaar, transparante tape, papieren borden, splitpennen, stiften en lijm. We hebben de auto nog versierd met plaatjes van dieren. Die hebben we gevonden via canva.com. De plaatjes hebben we uitgeprint en opgeplakt om er een mooie dierenauto van te maken.

Hieronder zie je een stappenplan in plaatjes met daaronder uitleg.

afbeelding 1 zie je de doos. Bij plaatje 2 hebben we de zijkanten eraf gesneden. Deze hebben we later gebruikt om lampen, zijkantjes en een nummerbord van te maken. Bij afbeelding 3 zie je de zijkantjes die we hebben gemaakt om voorkant van de auto te maken. We hebben deze vast getaped aan de flap voor en de zijkant van de doos (afbeelding 4).

Toen bedachten we dat er ook ramen in de auto moesten komen. Bij afbeelding 5 en 6 zie je dat we rechthoeken hebben uitgesneden. Ook zie je bij afbeelding 6 dat we 2 rondjes hebben geknipt en geel hebben gekleurd als voorlampen. Hetzelfde hebben we bij de achterkant gedaan, maar dan in de kleur rood.

Van papieren borden hebben we wielen gemaakt (afbeelding 7) deze hebben we met splitpennen vast gemaakt zodat ze kunnen draaien. Ook hebben we een extra stuk karton vast gemaakt voor bij raam, zodat daar het wiel aan vast gemaakt kon worden. Het wiel hebben we eerst met en splitpen aan een smal stukje karton vast gemaakt. Dit stukje karton hebben we vastgelijmd op het karton voor bij het raampje.

Hierboven zie je onze kartonnen auto van boven en van voren. Het maken was super leuk om te doen en nu lekker spelen. Er passen heel veel knuffels in ?.

Dit knutselidee bewaren voor later op Pinterest ?

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *