Iets wat wij hier heel graag doen is kleien met zoutdeeg. Het leuke aan kleien met zoutdeeg is dat je het kan afbakken in de oven (op ongeveer 100 graden).of laten drogen aan de lucht. Daarna kun je het zoutdeeg verven.
De ingrediënten voor zoutdeeg heeft bijna iedereen wel standaard in een keukenkastje staan.
Wat heb je nodig voor zoutdeeg
- bloem
- water
- zout
- een beetje olie (zonnebloemolie of olijfolie)
De verhouding die wij altijd gebruiken is
- 200 gram bloem
- 100 gram zout
- 100 milliliter water
- 1 a 2 eetlepels olie
Doe eerst de bloem en het zout in een kom. Meng dit met een lepel. Voeg vervolgens de olie en het water toe. Meng dit ook goed met een lepel. Als je bijna niet meer kunt roeren en alles goed vermengt is pak je het deeg met je handen en kneed je het nog even goed door.
Is je deeg te plakkerig voeg nog wat bloem toe. Is je deeg te droog voeg nog wat olie of water toe.
Veel plezier met kleien!
Plaats als eerste een reactie