Jammie ? pepernoten bakken

Afgelopen weekend hebben wij pepernoten gebakken. Dit doen wij altijd wel een paar keer in de Sinterklaas tijd. Het is leuk om te doen, niet te ingewikkeld en natuurlijk heel erg lekker. Van het deeg kun je natuurlijk ook gewoon koekjes bakken. Wat jij leuk vindt.

Wij gebruiken het volgende recept om pepernoten te bakken

100 gram zelfrijzend bakmeel

40 gram koude, ongezouten roomboter

50 gram bruine basterdsuiker

1 theelepel speculaaskruiden

2 eetlepels melk

een beetje zout

De over voorverwarmen op 180 graden. De pepernoten gaan bij ons tussen de 10-15 minuutjes in de over.

Hoe maak je het deeg

Doe het zelfrijzend bakmeel, de bruine basterdsuiker, de speculaas kruiden en het zout in een kom. Snij de roomboter in stukken en leg dit bovenop het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en zout.

Meng de roomboter met 2 messen door het meel. Voeg 2 eetlepels melk toe. Blijf mengen. Als de boter wat verkruimeld is ga je verder kneden met je handen. Zorg ervoor dat je handen koud zijn door ze met koud water te wassen voordat je gaat kneden.

Als het deeg goed gekneed doe je het in vershoudfolie, laat het vervolgens ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.

Als het deeg 20 minuten in de koelkast heeft gelegen ga je de pepernoten maken. Maak bolletjes van ongeveer 1 cm. Leg deze op de bakplaat. Hou wat ruimte tussen de pepernoten zodat ze niet tegen elkaar aanplakken.

Bak de pepernoten in ongeveer 15 minuten.

In de video kun je stap voor stap zien hoe wij de pepernoten hebben gemaakt.

Wil je dit later nog eens terug zien of lezen. Bewaar onderstaande afbeelding ?

Op samen knutselen maken we gebruik van affiliate links. Dit betekent dat als jij iets via zo’n affiliate link koopt, wij daar een kleine commissie over ontvangen (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.comHEMA en Hobby max.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *