Kaars maken in plastic puddingvorm

Het is de tijd van kaasjes aan, gezelligheid en lekker warm binnen. Daar horen natuurlijk kaarsen bij. En de leukste kaarsen zijn zelfgemaakt kaarsen. We zetten de traditie een beetje voort. Want vroeger maakte Rinske samen met haar mem kaarsen in glazen potjes. Wij gaan nu ook kaarsen maken, maar dan in een plastic pudding vorm die we hebben bewaard nadat we de pudding lekker hebben op gegeten.

Het hele jaar door sparen wij restjes kaars op. Die restjes gebruiken wij bij het maken van nieuwe kaarsen. Maar je kunt hier ook een complete kaarsen maken startersset kopen.

Wat heb je nodig voor het maken van kaarsen

  • een oud steelpannetje,
  • kaarsenlont restjes kaarsvet of kaarsen die je niet meer gebruikt
  • een sateprikker
  • een gietvorm (bij gebruiken nu een plastic puddingvorm),
  • eventueel een knijper of stukje plakband om het lont op z’n plek te houden.
  • en we hebben een stukje klei gebruikt om er voor te zorgen dat het kaarsvet niet uit de puddingvorm drupt.

Hieronder vind je het stappenplan met daaronder de beschrijving ?

Stap 1: de benodigdheden

Stap 2: Doe de lint door de pudding vorm. Gebruik niet te weinig lont, je kunt het later altijd afknippen. Wikkel het teveel aan lont aan de bovenkant om een sateprikker en maak dit vast met een stukje plakband. Druk aan de onderkant een stuk klei zodat het kaarsenvet er aan de onderkant niet uitkomt.

Stap 3: Laat de restjes kaarsen smelten in een oud steelpannetje. Let op! Gebruik het laagste vuur en blijf er continue bij.

Stap 4: Wij hebben de plastic puddingvorm eerst op een stuk aluminiumfolie gezet voor als we zouden knoeien. Giet vervolgens het gesmolten kaarsvet in de plastic puddingvorm. Laat een volwassene dit doen.

Stap 5: Laat het kaarsvet goed hard worden en afkoelen.

Stap 6: Haal de mal (plastic puddingvorm) van de kaars af. Doe dit voorzichtig zodat de kaars niet stuk gaat. Wij hebben een mesje gebruikt om de plastic pudding vorm in stukjes te snijden. Knip het teveel aan lont af.

Je kaars is klaar. Het leuke aan deze kaars is dat je kunt kiezen welke kan je het leukst vindt om aan te steken, de bovenkant of de onderkant.

Bewaren op Pinterest ?

Op samen knutselen maken we gebruik van affiliate links. Dit betekent dat als jij iets via zo’n affiliate link koopt, wij daar een kleine commissie over ontvangen (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.comHEMA, cchobby en Hobby max.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *