Boterkoek

Naast knutselen en tekenen vinden we bakken ook heel erg leuk en lekker. Tv-programma’s als cupcake cup en heel holland bakt kids worden ook graag door ons gekeken.

We vonden het dan ook erg leuk dat we vanuit school een pak boterkoek mix mee naar huis kregen om boterkoek te bakken voor de bewoners van een woonzorgcentrum.

Met een bakmix, waar je alleen nog maar boter en ei bij hoeft te doen, is boterkoek maken helemaal een makkie. Het kan eigenlijk niet mis gaan. Wel de oven goed in de gaten houden ;-). En, boterkoek is snel klaar. Ideaal dus om samen te doen.

Als jij de ‘basis ingrediënten’ om te bakken in huis hebt kun je ook heel makkelijk boterkoek maken. Er zitten geen ‘spannende’ ingrediënten in.

Een basis recept voor boterkoek:

  • 230 gr roomboter (ongezouten)
  • 180 gr kristalsuiker
  • mespuntje zout
  • 8 gr vanillesuiker
  • 250 gr bloem
  • ei (om over de boterkoek te smeren voordat deze in de oven gaat)

Je mengt alle ingrediënten (behalve het ei) door elkaar en kneedt het tot een geheel.

Eventueel het deeg even laten rusten in de koelkast.

Vervolgens druk je het deeg (wij hebben de achterkant van een lepel gebruikt) in een ingevette bakvorm (ongeveer 24 cm). Verdeel het deeg goed over de vorm, overal even dik.

Als laatste bestrijk je de bovenkant van het deeg met het geklutste ei.

Zet je bakvorm in de voorverwarmde oven (170 graden) voor ongeveer 30 tot 40 minuten en klaar is boterkoek.

Deze blog bevat affiliate links

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *