Onze favoriete spelletjes voor het gezin

In onze vorige blogpost kon je zien hoe we zelf memory hebben gemaakt (bekijk ‘m hier). Vandaag willen we je graag laten zien wat onze andere favoriete spelletjes zijn. Want naast knutselen en tekenen vinden we het ook heel leuk om samen spelletjes te spelen, helemaal in de herfst en winter. Alhoewel in de lente en zomer buiten spelletjes doen ook favoriet is.

SpeelgoedSpeelgoed

We delen in deze blogpost de 6 spelletjes die we als gezin het liefste spelen. Later zullen we nog eens een blogpost doen met de favoriete spelletjes van Yinthe en van Fenna.

Zijn jullie er klaar voor, daar gaan we.

Kroko Loko is en blijft een leuk spel. We spelen dit spel dan ook regelmatig. Ook voor Fenna (5 jaar) is dit makkelijk te doen. We spelen dan ook echt tegen elkaar en Fenna wint vaak.

Het is de bedoeling dat je jouw krokodil zo lang mogelijk maakt door het juiste soort dier bij het plaatje van de dobbelsteen te vinden (lucht, water of landdier).

Maar de dobbelsteen kan ook komen op een beurt overslaan of een kaartje van iemand anders pakken. Daardoor blijft het spannend en kan je krokodil zo ineens weer krimpen.

Dit spelletje is al super oud en blijft leuk. Wij hebben deze grote variant. Maar ook de kleine variant is leuk en handig om mee te nemen als je ergens naar toe gaat.

Ik denk dat iedereen wel weet hoe het spelletje mikado gaat. Probeer de stokjes te pakken zonder dat de andere stokjes bewegen.

Wij zijn hier bloedfanatiek en letten heel goed op als een ander een stokje moet pakken, af en toe met de nodige discussies, maar het blijft een leuk spelletje.

Dit spel heeft Yinthe dit jaar op haar verjaardag gekregen. We dachten eerst dat het misschien nog iets te moeilijk voor Fenna zou zijn, maar dat viel hartstikke mee.

Je kunt set ook op een iets simpelere manier spelen. Maar ook de ‘normale’ versie gaat Fenna al goed af.

De naam zegt het eigenlijk al. Je moet in de kaarten op tafel setjes vinden. Als je een set ziet, roep je keihard set. Is het toch geen set, dan krijg je minpunten.

Huisje boompje beestje het spel wat Fenna het meest wint. Ze vindt dit dan ook een heel leuk spel.

Het is eigenlijk een soort van mens erger je niet, maar dan een met figuurtjes op de dobbelsteen i.p.v. stippen.

Het doel van het spel is zo snel mogelijk jouw pionnen thuis te brengen.

Dit is niet alleen een leuk spel om te spelen, maar ook een heel mooi spel om te zien. Het is echt mooi gemaakt.

En nog een pluspunt. Je speelt samen tegen de monsters. Je speelt dus niet tegen elkaar maar met elkaar. Daarom is het voor kleinere kinderen ook makkelijker om mee te doen.

Yinthe en Fenna vinden het ook leuk om nachtwacht te kijken dus dit spel is een schot in de roos. Je kunt het wel maar met 3 spelers spelen en het spel duurt ook iets langer dan de andere spellen die hier genoemd worden. Maar dat vinden wij niet erg.

knibbel knabbel knuisje wie zit er aan mijn huisje? Dit spel gaat over het sprookje hans en grietje. Je moet snoepgoed van het huis verzamelen. Maar als de heks uit het huisje komt moet je het snoepgoed weer inleveren.

Leuk om met z’n 4en te spelen. Maar Fenna speelt het ook vaak met vriendjes of vriendinnetjes, of alleen.

Je gaat automatisch de heks nadoen tijdens het spel ?.

Dit waren onze 6 favoriete spelletjes op willekeurige volgorde. Allemaal super leuk om te doen. Wat zijn jouw favoriete spelletjes?

Bewaren voor later ?

Op samen knutselen maken we gebruik van affiliate links. Dit betekent dat als jij iets via zo’n affiliate link koopt, wij daar een kleine commissie over ontvangen (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.comHEMA en Hobby max.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *